guus-verstraete-overleden

Guus Verstraete jr. is op 69-jarige leeftijd overleden. Vorige week werd Guus al opgenomen in het ziekenhuis wegens hartproblemen. Hij was een Nederlands televisie-regisseur. 

Geschiedenis van Guus Verstraete jr.

Guus zijn echte naam is August Julien Albert De Graef, na het overlijden van zijn vader Guus Verstraete sr. in 1994 werd hij vooral Guus Verstraete jr. genoemd. Guus is getrouwd met de actrice Simone Kleinsma. Ze ontmoetten elkaar bij de opnames van Wedden, dat..?

In het jaar 1970 startte Guus als regisseur in dienst van de AVRO. In het jaar 1973 regisseerde hij de televisieserie Willeke… er was eens met Willeke Alberti. Vanaf het jaar 1977 ging Guus aan het werk op freelance-basis. Guus regisseerde een aan televisiefilms en -series. Hij regisseerde onder andere de televisiebewerking De Dik Voormekaar Show, drie series van de Bassie en Adriaan reeks en de speelfilm Joep Meloen.

Vanaf de jaren ’70 ging werkte Guus als regisseur samen met producent Joop van de Ende bij tal grote spelshows. Guus was mede verantwoordelijk voor onder andere: De Willem Ruis Lottoshow, Mooi! Weer De Leeuw, Wedden, dat..?, de Surpriseshow, de Soundmixshow, de 1-2-3-show, Laat de Leeuw. Met het team Wedden, dat..? won hij in 1986 de Gouden Televizier-Ring. In 2004 ontving hij de Zilveren Nipkowschijf met PaPaul met Paul de Leeuw, waar hij veel programma’s mee maakte. In de jaren 2000, 2001, 2006 en 2007 edities van het Nationaal Songfestival.

Veel BN’ers zijn diep geschokt door het overlijden van Guus Verstraete. Hij werkte natuurlijk met veel acteurs en presentatoren en werd altijd liefdevol ontvangen als regisseur.

Bekijk hier een van Guus zijn geregisseerde werken. Bassie & Adriaan en de Plaaggeest was een regelrechte hit onder de jeugdige kijkers.

About The Author