chriet-titulaer-overleden

De Nederlandse presentator Chriet Titulaer is op 73-jarige leeftijd overleden. Met zijn karakteristieke ringbaard, kapsel en Limburgse accent was Chriet tussen de jaren 1969 en 1990 niet weg te slaan van de televisie.

Geschiedenis van Chriet Titulaer

Chriet begon zijn carrière als presentator en presenteerde onder andere de de maanlanding in 1969 en de lancering van de Spaceshuttle Columbia in 1981.  In het jaar 1967 kreeg hij een uitnodiging van de bekende astronoom Gerard Kuiper om naar de VS te gaan om voor de NASA maanfoto’s te gaan analyseren. Twee jaar later ging Chriet onderzoek doen op de sterrenwacht van Parijs voor de Europese ruimtevaartorganisaties. Weer twee jaar later keerde Chriet terug naar Nederland om de coördinatie en presentatie van Teleac-cursussen te verzorgen. Dit zorgde ervoor dat hij een bekende presentator op de radio en televisie werd over de wetenschap en techniek.

Chriet had al tientallen jaren last van diabetes en had in zijn vijftigste levensjaar al een hersenbloeding gehad. In totaal heeft hij er vier gehad in zijn leven en was sinds zijn eerste hersenbloeding slecht ter been en kreeg hij veel last van concentratieproblemen. Uiteindelijk was de lichamelijke toestand van Chriet zo erg geworden de laatste tijd dat hij moest vertoeven in een verzorgingshuis.

About The Author