Radio/TV presentator Rob van der Spek is op 28 oktober 2023 op 79-jarige leeftijd overleden.

Rob van der Spek, geboren op 29 maart 1944 in Enter, Nederland, was een gerespecteerde radio- en televisiepresentator. Na een studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, maakte hij carrière in het internationale bedrijfsleven, waarna hij zich wendde tot de media-industrie.

In de jaren ’80 verwierf Van der Spek nationale bekendheid door zijn werk voor de Evangelische Omroep (EO). Hij presenteerde het spelprogramma “Spelregel”, een quiz waarin kandidaten geld konden verdienen voor goede doelen, met als extra prijs een reis naar Israël. Daarnaast presenteerde hij verschillende radioprogramma’s voor de EO, waaronder “Lunchtime Magazine” en “Ontbijt met Spek” voor de transportsector.

Zijn carrière nam echter een wending in 1986 toen hij vanwege huwelijksproblemen door de EO op non-actief werd gesteld. Hij verliet de EO en ging werken als producent voor het productiehuis van John de Mol, waar hij programma’s als “Blufshow” en “Linda” produceerde. Van der Spek was ook actief als gediplomeerd taxateur en veilingmeester, waarbij hij zich inzette voor goede doelen, zoals het veilen van het eerste vaatje haring in Scheveningen voor een recordbedrag.

Later in zijn leven trad Van der Spek op als spreker bij conferenties en bleef actief als veilingmeester. Hij keerde ook terug naar de radio als presentator bij ZwartewaterFM, waar hij een seniorenprogramma presenteerde en produceerde.

Rob van der Spek overleed na een periode van toenemende gezondheidsproblemen, die hem beperkten in zijn activiteiten. Hij laat een blijvende indruk achter in de Nederlandse radio- en televisiewereld.

Geboortedatum:29 maart 1944
Geboorteplaats:Enter, Nederland
Datum van overlijden:28 oktober 2023
Plaats van overlijden:Zwartsluis, Nederland
Leeftijd bij overlijden:79 jaar

About The Author