Sandra Reemer Overleden (66)

3 jaar ago Mitchel Plazier 0

Sandra Reemer is op 66-jarige leeftijd overleden. Ze was een Nederlandse presentatrice en zangeres. Ze overleed aan de gevolgen van borstkanker, die enkele maanden eerder geconstateerd werd bij Sandra.

Geschiedenis van Sandra Reemer

Sandra werd in het jaar 1950 geboren in Indonesië. Haar grootouders waren Javaans en Chinees. Toen er in het jaar 1958 Nederlandse bedrijven werden gestationeerd in Indonesië, vertrok het gezin naar Nederland. Op jonge leeftijd begon Sandra te zingen, want daar lag haar passie.

In 1966 begon Sandra een duo met Dries Holten. Ze heetten samen als zangduo Sandra & Andres.
Het songfestival kwam meerdere malen voorbij in de loopbaan van Sandra. In 1970 trad ze voor het eerst op tijdens het Nationale Songfestival met het liedje Voorbij is de winter, ze won echter niet. In de jaren 1972, 1976 en 1979 vertegenwoordigde Sandra Nederland op het Songfestival. Ze behaalde een vierde, negende en twaalfde plaats. Het liedje Colorado wat ze in 1979 zong, haalde een top-5 notering in zeven verschillende landen. Sandra toerde vooral in Scandanavische landen. In Denemarken staat ze zelfs in de Hall of Fame.

Sandra ging zich in de jaren ’80 meer richten op het televisiewerk. In 1984 presenteerde Sandra de Show van de maand waarin ze haar eigen gasten mocht uitnodigen. Toen  Joop van den Ende zag dat ze goed kon presenteren, mocht Sandra het programma Sterrenslag presenteren. Vanaf 1986 werd ze de assistent van Jos Brink in het programma Wedden, dat…?

Sandra had ook een eigen foundation. Toen ze haar ziekte kreeg, stopte ze ermee. Het Sandra Reemer Foundation steunde kinderen in ontwikkelingslanden om scholing te krijgen.