Oudste Miljardair David Rockefeller Overleden (101)

david-rockefeller-overleden

De Amerikaanse bankier David Rockefeller is op 101-jarige leeftijd overleden. Hij was de oudste miljardair op de wereld en was erfgenaam van een van werelds meest beroemde en rijkste families.

Geschiedenis van David Rockefeller

David beheerde het familiefortuin sinds 2004 en was daarmee de oudste miljardair ter wereld, naar verluid was hij 3,1 miljard euro waard. Zijn opa, John D. Rockefeller, was een van de eerste miljardairs in de Verenigde Staten. Hiermee maakte hij zijn familie de rijkste en machtigste van het land. De vader van David zette bijvoorbeeld het Rockefeller Center in Manhattan op. De moeder van David zette het Museum of Modern Art in New York op, een musea voor de moderne en hedendaagse kunst in de wereld.

David was een vertrouweling van meerdere wereldleiders. Zo had hij een hele goede band met de Chinese staatsman Deng Xiaoping en Nelson Mandela. David was sinds de president Eisenhouwer een adviseur van elke president van de VS.

David stond bekend als een hele gulle filantroop. Hij liet bijvoorbeeld 225 miljoen dollar na aan de Rockefeller Brother Fund, een fonds die zich inzet voor sociale verandering wereldwijd. In het jaar 2005 doneerde hij 100 miljoen dollar aan twee New Yorkse instellingen. Het Museum of Modern Art en een medische Universiteit, beiden opgericht door zijn moeder. In het jaar 2008 gaf hij nog eens 100 miljoen dollar aan de Harvard University.

 

About The Author