gorden-kaye-overleden

Brits acteur Gorden Kaye is op 75-jarige leeftijd overleden. Hij overleed in een verzorgingstehuis waar Gorden leed aan dementie. De acteur was vooral bekend van zijn vertolking ‘René Artois’ in de comedy-serie ‘Allo ‘Allo!

Geschiedenis van Gorden Kaye

Gorden Kaye was een Britse acteur. Met zijn komische Franse accent was café-eigenaar René uit de verzetskomedie ‘Allo ‘Allo! bovenal een van de meest geliefde personages uit de jaren tachtig. Daarnaast was Gorden actief bij de radio, televisie en speelde hij nog in het theater.

De allereerste serie waarin Gorden te zien was, was in 1968. Televisieserie “Champion House”, waar hij een bewaker was van de spoorwegen. De laatste serie waarin Gorden te zien was, heette “Revolver. Deze was in 2004 nog te zien.

In 1990 was Gorden Kaye betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. Tijdens een storm in het voorjaar sloeg een reclamebord dwars door de voorruit heen bij de auto van Gorden. Hij raakte hierbij gewond aan zijn voorhoofd. Tegen de verwachting in herstelde Gorden weer volledig, maar de sporen bleven wel te zien op zijn voorhoofd.

 

Heb je de serie ‘Allo ‘Allo! nog niet gezien? Klik dan op de onderstaande tekst, en kijk of de serie iets voor jou is.

Bekijk hier de DVD van de serie ‘Allo ‘Allo!

About The Author