mary-tyler-moore-overleden

Mary Tyler Moore is op 80-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse actrice is overleden aan een hartstilstand. Vijf dagen na het overlijden van Mary werd pas de conclusie getrokken dat het ging om een hartstilstand. 

Geschiedenis van Mary Tyler Moore

Mary speelde tussen 1961 en 1966 in de serie The Dick Van Dyke Show. Dit leverde haar en Golden Globe Award en twee Emmy Awards op. In 1967 had ze veel succes met haar rol in de film Thoroughly Modern Millie, maar daarna kwam haar carrière een beetje tot stilstand. In 1969 speelde ze in een film te tegenspeelster van Elvis Presley, maar deze film werd geen succes. Ze speelde daarna 11 jaar lang niet meer in een bioscoopfilm. Wel had ze van 1970 tot 1977 de hoofdrol in de naar haar vernoemde The Mary Tyler Moore Show, waarvoor ze haar tweede Golden Globe en vier Emmy’s ontving.

In 1981 kreeg Mary Tyler Moore haar derde Golden Globe Award en werd ze genomineerd voor een Oscar voor haar rol in de speelfilm Ordinary People. In haar acteerleven heeft ze meer dan 25 acteerprijzen in de wacht gesleept.

About The Author