Alex Mardas (74) Technisch Uitvinder Van The Beatles Overleden

alex-mardas-overleden

Alex Mardas ook wel bekend als “Magic Alex” is op 74-jarige leeftijd overleden. Hij werd dood gevonden in zijn appartement in Athene, complicaties bij een longontsteking worden als doodsoorzaak genoemd. 

Geschiedenis van Alex Mardas

Alex Mardas werkte aan alle technische snufjes voor de band, The Beatles. John Lennon gaf hem dan ook de bijnaam “Magic Alex”. Alex was vooral aan het uitvinden, uitvindingen die onder andere werden besproken maar nooit tot stand zijn gekomen zijn: Een elektrische gitaar op zonne-energie en elektrische verf. Met elektrische verf was het de bedoeling als je in plugt dat de muur verlicht zou worden.

Alex en The Beatles ontmoetten elkaar op een galerie in Londen. Hij maakte indruk door een Nothing Box, een plastic doosje met knipperende lichtjes. Doorslaggevend dat Alex bij de band mocht komen is dat hij een mededeling gaf dat hij een 72-sporenrecorder kon maken. The Beatles hadden tot op dat moment alleen nog maar met een 2 of 4-sporenrecorder gewerkt. Zijn echte uitvindingen en 72-sporenrecorder kwamen er echter nooit. Zijn laboratorium werd verwoest door een nooit opgehelderde brand.

In 1967 gaf John Lennon zijn gitaar cadeau aan Alex. Een aantal jaar geleden ging hij de veilingmarkt op en verdiende hij ruim €300.000 met de gitaar van John Lennon.

About The Author