robert-miles-overleden

De Zwitserse dj Robert Miles is op 47-jarige leeftijd overleden op het Spaanse eiland Ibiza. Hij leed al enige tijd aan de ziekte kanker, waar hij uiteindelijk ook aan overleed.

Geschiedenis van Robert Miles

Robert Miles was een pseudoniem van de naam Robert Concina. Toen Robert begon als dj deed hij vooral de tot dan toe vrij onbekende stijlen ambient en drum-‘n-bass, waarmee Robert bekend werd in de muziekwereld. Toen zijn aanzien in de muziekwereld groeide, verhuisde Robert naar Londen, waar hij zelfs persoonlijk contact kreeg met Madonna. In Engeland kreeg Robert voor elkaar dat de muziekgenre dance, die al snel de naam dream, dream trance of dream house naar de hitlijsten werd gebracht.

Robert bracht zijn eerste album in 1996 uit, genaamd Dreamland. In totaal bracht hij een vijftal albums uit: 23am, Organik, Miles_Gurtu & Th1rt3en. De single Children was de grootste hit die Robert heeft gemaakt. Die stond 14 weken lang in de Nederlandse top 40 met als hoogste positie, plaats drie. In 2012 startte Robert zijn eigen radio station, Open Lab. In 2013 maakte hij de soundtrack voor de documentaire The Turn of This Century, wat een film was over fotografie van het tijdschrift Life.

About The Author