George Michael overleden

George Michael is op 53-jarige leeftijd overleden. Het is nog niet zeker waaraan de Britse zanger is overleden. Na onderzoek van een patholoog is gebleken dat George is gestorven aan meerdere gezondheidsproblemen.

Geschiedenis van George Michael

Michael was een van succesvolste zanger uit de jaren ’80 en ’90. In zijn zangcarrière heeft hij twee Grammy awards gewonnen en verkocht hij meer dan 100 miljoen platen.
In 1981 begon Michael zijn carrière bij de band Wham! Samen opgericht met Andrew Ridgeley. Met het eerste album wat ze uitbrachten, belandden ze in 1983 op de eerste plaats in hun thuisland. In Nederland kwamen ze niet verder dan een achtste plek in de top100. Het liedje van het tweede album wat ze uitbrachten, Careless Whisper bereikte ze in bijna 25 landen de nummer één positie. In 1986 ging de band uit elkaar, dat kwam omdat Michael zich meer op zijn solocarrière wilden focussen. Ze sloten hun carrière af in een uitverkocht Wembley Stadion.

George Michael wilde zich op een wat volwassener publiek richten, dan de tienermeisje die hij vooral aantrok met de band Wham! Hij volgde zijn weg en nam een duet op met Aretha Franklin, waar de song I knew you were waiting uit voort kwam in 1987. Met dit nummer heeft hij meerdere nummers 1 gescoord in allerlei landen en won Michael een Grammy Award in 1988.

Ben jij geintresseerd in de muziek van George Michael? Koop in de onderstaande link the best of Michael George.
Koop hier het album van George Michael

About The Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *