al-jarreau-overleden

Al Jarreau is op 76-jarige leeftijd overleden in Los Angeles. Vorige meldde hij al dat hij met pensioen zal gaan vanwege gezondheidsproblemen. Hij was met uitputtingsverschijnselen opgenomen in een ziekenhuis in Los Angeles.

Geschiedenis van Al Jarreau

Al Jarreau stond bekend om zijn scatzang en het vermogen om muziekinstrumenten met zijn stem na te bootsen. Hij is de enige zanger die Grammy Awards heeft gewonnen in drie categorieën: jazz, R&B en pop. In het jaar 1975 werd Al Jarreau gescout door Warner Brothers, één van de grootste muziekdistributeurs in de wereld. jaar werd het album We Got By uitgebracht. Het album werd goed ontvangen door critici en geeft hem internationale faam. Een jaar later bracht hij het album Glow uit en in 1977 bracht hij het album Look to the rainbow op de markt.

Door het derde album uit te brengen brak Al Jarreau echt door. Met het nummer Roof garden in 1982 kwam hij in de Nederlandse top 40, hij stond 9 weken op plaats twee. Met dit nummer staat die ook al sinds 1999 onafgebroken in de top 2000. In 2010 ging hij op tournee door Europa en Japan, maar werd onwel. In het Franse Gap werd hij met ademhalingsmoeilijkheden in een ziekenhuis opgenomen en de dag erna was de situatie kritiek. Nadat de toen 70-jarige naar een ziekenhuis in Marseille was overbracht verbeterde zijn situatie, die werd toegeschreven aan oververmoeidheid.

Al Jarreau was ook een regelmatig terugkerende gast op het North Sea Jazz festival wat tegenwoordig in het Rotterdamse Ahoy gegeven wordt.

About The Author