angel-parra-overleden

Angel Parra is op 73-jarige leeftijd overleden in Parijs. Angel overleed aan de ziekte kanker, die drie jaar geleden werd geconstateerd bij hem.

Geschiedenis van Angel Parra

Angel was een kind uit de bekende Parra-familie. Zijn moeder is Violeta Parra, zijn zus Isabel Parra. Hij zelf was vertegenwoordiger van La Nueva Canción Chilena, de muzikale stem van de Chileense sociaal-politieke beweging in de jaren zestig en vroege jaren zeventig.

Vanwege de sympathieën die Angel had voor het Volksfront van Salvador Allende werd hij in 1973 vastgezet na de staatsgreep van Pinochet. Hij zat vast in het nationale stadion van Santiago en later moest die naar het concentratiekamp van Chacabuco. In het jaar 1974 leefde Angel als balling in Mexico en Frankrijk. Vijftien jaar later keerde hij weer voor het eerst terug naar zijn thuisland, Chili.

Angel heeft een mooie omvangrijke oeuvre op zijn naam staan. In het jaar 1958 bracht hij zijn eerst plaat uit als Angel Parra Con Los Norteños. Het was een compilatie van volks- en kerstliederen. In het jaar 2006 bracht Angel nog een album uit, hiermee bracht hij een hulde aan zijn moeder door het opnieuw te interpreteren van vijftien klassieke nummers. In 2007 bracht hij nog een album fiesta con Georges Brassens uit, dit deed hij als eerbetoon aan de Franse troubadour Georges Brassens. Zijn laatste nummer kwam in 2009. Angel zong het nummer Patagonia sin represas, wat een protestlied was tegen de bouw van dammen in Patagonië.

About The Author