joni-sledge-overleden

Joni Sledge is op 60-jarige leeftijd plotseling overleden. Na een onderzoek is gebleken dat Joni door een natuurlijke dood gestorven is. Joni was een lid van de bekende Amerikaanse Sister Sledge groep.

Geschiedenis van Joni Sledge

Joni vormde samen met haar zussen Debbie, Kim en Kathy de Amerikaanse groep Sister Sledge. In het jaar 1979 scoorde de groep zussen hun eerste hits met He’s The Greatest DancerWe Are Family en Lost In Music. Deze nummers zijn afkomstig van het album We Are Family. In 1980 word het album opgevolgd door weer een hit met Got To Love Somebody. Dit werd allemaal geproduceerd door Nile Rodgers en Bernard Edwards van Chic.

De groep veranderde hierna van producer en nam Narada Michael Walden aan voor de productie. In het jaar 1981 scoorde de groep weer een hit met All American Girls. In het jaar 1985 scoorde de groep weer een platina hit met het nummer Frankie. 

De Sister Sledge groep ontving in de loop der jaren veel onderscheidingen en prijzen, waaronder ook een Grammy Award. In het jaar 1995 maakte de groep hun laatste album, genaamd African Eyes.

Bekijk hier het album We Are Family van de Sister Sledge groep.

About The Author