Kunstenaar James Rosenquist Overleden (83)

james-rosenquist-overleden

De Amerikaanse popart kunstenaar James Rosenquist is op 83-jarige leeftijd overleden. Hij stond bekend om zijn karakteristieke kunstwerken.

Geschiedenis van James Rosenquist

James was een Amerikaans popart kunstenaar. Waarschijnlijk heeft James het record van grootste popart schilderij op zijn naam staan, namelijk de bijna dertig meter lange f111, een serie van 23 panelen, die vernoemd is naar de bommenwerper die de Amerikanen gebruikte in de Vietnam oorlog.

Het werk van James was te onderscheiden door de enorme afmetingen van zijn kunstwerken. Volgens zijn zeggen voegde hij daarmee ‘steroïden’ toe aan de schilderijen. De gigantische maten van de schilderijen waren symbolisch in die tijd voor de kracht waarmee Amerika zich probeerde te manifesteren in de nieuwe consumptiewereld.

James ontving verschillende onderscheidingen voor zijn werken, waardoor de Golden Plate Award in van de American Academy of Achievement in 1988. In april 2009 werden de werkplaatsen van James in Florida getroffen door een grote brand, waardoor al zijn schilderijen in vlammen op gingen.

About The Author