Muzikant Gregg Allman Overleden (69)

3 jaar ago Mitchel Plazier 0

De Amerikaanse zanger en toetsenist Gregg Allman is op 69-jarige leeftijd overleden. Hij kampte al jaren met gezondheidsproblemen.

Geschiedenis van Gregg Allman

Gregg en zijn broer Duane Allman speelde in verschillende bands, zoals waaronder The Escorts en The Allman Brothers. Ze namen twee blues-albums op, maar dat werd nooit een groot succes waardoor Gregg besloot een solocarrière te beginnen. Tijdens zijn solocarrière vormde Duane Allman een band waarin Gregg de zanger werd, deze band werd echter wel succesvol in de muziekwereld. De band moest in 1969 afscheid nemen van Duane, hij kwam te overlijden bij een motorongeluk. Een jaar later kreeg de band nog een enorme klap te verwerken. De bassist Berry Oakley overleed, ook aan de gevolgen van een motorongeluk.

Het eerste album wat Gregg solo had gemaakt was in 1973, het heette Laid Back. De grootste solohit dit Gregg te pakken heeft gehad in zijn zangcarrière was het liedje I’m No Angel. Gregg had al jaren last van grote gezondheidsproblemen. Zo was hij in de jaren ’90 afhankelijk van drugs en alcohol tot hij een ontwenningskuur doormaakte. Later kreeg hij nog Hepatitis C. In het jaar 2010 kreeg Gregg nog een levertransplantatie.