Singer-songwriter Jimmy LaFave Overleden (61)

jimmy-lafave-overleden

De Amerikaanse singer-songwriter Jimmy LaFave is op 61-jarige leeftijd overleden. Hij overleed aan de ziekte kanker die bij Jimmy al in 2016 werd geconstateerd. 

Geschiedenis van Jimmy LaFave

Jimmy werd in Nederland bekend door zijn grote vriend Johan Derksen. Tijdens het voetbalpraatprogramma mocht Jimmy in 2001 optreden, en dat bleek een groot succes te worden. Maar voor Jimmy begon het in Amerika, in het jaar 1992 kreeg hij een platencontract nadat hij meerdere malen goede optredens had gegeven. Hij bracht een aantal albums op de markt: Highway Trance in 1994, Buffalo Return to the Plains in 1995, Road Novel in 1997 en Texoma in het jaar 2001.

Nadat hij deze albums op de markt had gebracht, maakte hij de overstap naar een andere platenmaatschappij Red House Records. Hij bracht nog een tweetal albums uit, waar hij de absolute bekendheid mee wierf. Het album Blue Nightfall in 2005 en Cimarron Manifesto in 2007 waren grote successen voor Jimmy.

Twee dagen voor het overlijden van Jimmy kreeg hij nog een afscheidsoptreden in het Paramount Theater. Jimmy woonde dit optreden bij met een rolstoel en een zuurstoftank.

About The Author