Zanger Chris Cornell Overleden (52)

3 jaar ago Mitchel Plazier 0

Chris Cornell, Soundgarden-zanger is op 52-jarige leeftijd overleden. Hij maakte zelf een eind aan zijn leven, volgens de lijkschouwer had hij zichzelf opgehangen. Diezelfde avond had hij nog een optreden gehad met Soundgarden in Detroit.

Geschiedenis van Chris Cornell

In het jaar 1984 kwam de band Soundgarden tot stand. Chris vervulde in eerste instantie de rol als drummer en zanger, maar Chris moest zich focussen op de zang waardoor er een nieuwe drummer werd gehaald. Soundgarden was een van de grondleggers van Grunge, wat een subgenre is van alternatieve rock. Het nummer Superunknown wat in vijftien minuten werd geschreven en afkomstig is van Soundgardens vierde studioalbum, ontving een Grammy Award. Vanwege muzikale meningsverschillen ging de groep Soundgard in 1997 uit elkaar en ging Chris verder als soloartiest.

Het eerste album wat Chris op de markt bracht was Euphoria Moring. Deze werd bij de critici erg goed ontvangen, maar het aantal verkopen staakt ten opzichte van de albums van Soundgarden. Chris hield het solobestaan kort, in 2001 hield Chris het voor gezien en ging hij een audioslave vormen wat hij tot 2007 deed. In het jaar 2007 ging hij weer verder met zijn leven als solozanger. Chris schreef de soundtrack van de wereldberoemde James Bond film: Casino Royale.

In het jaar 2010 kwam de band Soundgarden weer bij elkaar, en begonnen weer op enkele festivals op te treden. De groep was zo geliefd en beroemd dat tickets voor een optreden in Seattle binnen een kwartier waren uitverkocht. Ook bracht de groep weer een album uit, het compilatiealbum van Soundgarden heet Telephantasm. Wat werd bijgeleverd wanneer je de game Guitar Hero: Warriors of Rock kocht.