Zanger John Warren Geils Overleden (71)

john-warren-geils-overleden

De Amerikaanse zangen John Warren Geils is op 71-jarige leeftijd overleden. Hij was de voorman en gitarist in de band The J. Geils.

Geschiedenis van John Warren Geils

John zijn eerste kennismaking met muziek was met de genre jazz. Zijn vader had een grote collectie jazzplaten en ging naar een concert van Louis Armstrong. Toen hij van de technische school afkwam, regelde hij een band bij elkaar om met elkaar muziek te gaan maken. John werd de voorman en gitarist van deze band, The J. Geils Band. Hij maakte in de jaren zeventig en tachtig furore met elf studioalbums. Hij had enkele internationale hits met nummer als Centerfold, Freeze Frame en Love Stinks.

In 1992 ging de groep uiteen en ging John spelen in de Blood Street Band. Dit werd echter niet zo’n groot succes als dat John eerst had met zijn eerste band. In de begin jaren van de 21e eeuw heeft John nog enkele jazzalbums opgenomen.

John had naast zijn interesse in muziek, ook een grote interesse in sportauto’s. Hij had enkele Ferrari’s in bezit en opende een garage waarin hij sportauto’s repareerde.

About The Author