Jurist & Zakenpartner Charlie Munger (99) overleden

Jurist & zakenpartner Charlie Munger is op 28 november 2023 op 99-jarige leeftijd overleden​.

Charlie Munger, geboren op 1 januari 1924 in Omaha, Nebraska, was een invloedrijke jurist en zakenman, vooral bekend als de zakenpartner van Warren Buffett in Berkshire Hathaway, het grootste conglomeraat ter wereld met een marktkapitalisatie van ongeveer 600 miljard dollar in april 2021​​. Munger, die een vermogen van 1,7 miljard dollar had, was niet alleen een succesvol zakenman, maar ook een gerespecteerde denker wiens ideeën en visie een cruciale rol speelden in het succes van Berkshire Hathaway​.

Charlie Munger’s partnerschap met Warren Buffett begon in 1959, waarna ze een van de meest succesvolle zakelijke duo’s in de moderne geschiedenis vormden. Hun samenwerking leidde tot het enorme succes van Berkshire Hathaway. Munger was niet alleen een zakenpartner, maar ook een cruciale adviseur en mededenker in de strategieën die Berkshire Hathaway groot maakten​​. Naast zijn rol in Berkshire Hathaway, was Munger ook een vooraanstaand jurist, die magna cum laude afstudeerde aan Harvard in slechts drie jaar​​.

Charlie Munger’s privéleven

Charlie Munger groeide op in Omaha, Nebraska, net als Warren Buffett. Later verhuisde hij naar Californië, waar hij woonde in Pasadena​​. Zijn vermogen, geschat op 1,7 miljard dollar, was grotendeels het resultaat van zijn eigen beleggingen​​.

Geboortedatum:1 januari 1924
Geboorteplaats:Omaha, Nebraska
Datum van overlijden:28 november 2023
Plaats van overlijden:Californië, Verenigde Staten
Leeftijd bij overlijden:99 jaarAbout The Author