Oud-President Haïti René Préval Overleden (74)

rene-preval-overleden

De oud-president van Haïti René Préval is op 74-jarige leeftijd onverwacht overleden. Zijn vrouw was op vakantie en had René al drie keer aan de telefoon gehad die dag.

Geschiedenis van René Préval

In het begin van René zijn leven opende hij een bakkerij met een aantal zakenpartners in Port-au-Prince. René was ook actief in de politiek en het liefdadigheidswerk. Hij leverde namelijk brood aan het weeshuis van Jean-Bertrand Aristide, die later president werd van Haïti. Tijdens het presidentschap van Jean-Bertrand was René onder president in die tijd.

René Préval volgde in het jaar 1996 de president Jean-Bertrand op als president van Haïti. Nadat hij zijn termijn van 5 jaar had uitgezeten, stapte René af als president. In 2006 wilde hij voor een tweede presidentschap gaan en stelde zich weer verkiesbaar. René won de verkiezingen met 51,15%, waardoor hij een meerderheid had ten opzichte van de de partij Lespwa.

Zijn tweede presidentschap liep niet voorspoedig, zo kwamen de burgers in opstand omdat in 2008 de prijzen van enkele voedingsmiddelen met maar liefst 50% waren verhoogd. Haïti werd in die tijd ook getroffen door een verwoestende aardbeving.

About The Author