jean-rouverol-overleden

Schrijfster Jean Rouverol is op 100-jarige leeftijd overleden. Ze was een Amerikaanse actrice en schrijfster.

Geschiedenis van Jean Rouverol

Jean begon haar carrière in 1934 in de film It’s a Gift naast de acteur en komiek W.C Fields. In de jaren ’30 verscheen Jean nog in elf andere films, meestal als ondersteunende rol zoals in de film Stage Door. Jean huwde in het jaar 1940 met scenarioschrijver Hugo Butler, het koppel kreeg in totaal zes kinderen. Hierna keerde Jean niet meer terug als actrice in de filmwereld.

Jean begon net zoals Hugo met het schrijven van scenario’s. In het jaar 1950 schreef ze haar allereerste filmscenario voor So Young So Bad met in de hoofdrol Paul Henreid. Haar carrière kreeg een abrupt einde door de onderzoeken van het House Committee on Un-American Activities. Jean en haar man waren lid geworden van de communistische partij van de Verenigde Staten. Ze kwamen beiden op de zwarte lijst te staan van Hollywood, waardoor het stelletje noodgedwongen naar Mexico verhuiste.

Haar man overleed in 1968 op 53-jarige leeftijd, maar na de dood van haar man bleef ze schrijven tot op hoge leeftijd. In 2000, toen Jean 84 jaar oud was, bracht ze nog het boek Refugees from Hollywood: A Journal of the Blacklist Years op de markt.

 

About The Author