Oud-Voorzitter FC Barcelona Agustí Montal Costa Overleden (82)

augustí-montal-costa-overleden

Agustí Montal Costa is op 82-jarige leeftijd overleden. Agustí was tussen de jaren 1969 tot 1977 voorzitter van de voetbalclub FC Barcelona, hij haalde in die tijd onder meer Johan Cruijf naar de Catalaanse club.

Geschiedenis van Agustí Montal Costa

Agustí is lid van een familie van zakenmensen in de textielindustrie. Zijn vader was Agustí Montal Galobart, die voorzitter van FC Barcelona was tussen 1946 & 1952. Agustí junior wilde industrieel ingenieur worden en dat werd hij, in 1964 nam hij na de dood van zijn vader het textielbedrijf Industrial Montalfita over.

In het jaar 1969 werd Agustí Montal Costa benoemd tot voorzitter van FC Barcelona. In de tijd dat Agustí voorzitter was, haalde hij onder meer Johan Cruijff, Hugo Sotil & Johan Neeskens naar de Catalaanse voetbalclub. Johan Cruijff werd voor 6 miljoen gulden gehaald van Ajax, wat neer komt op zo’n 3 miljoen euro. In 1974 won Barcelona de Spaanse landstitels, dit betekende de tweede hoofdprijs onder het bestuur van Augustí. Ze wonnen in 1971 de Copa der Generalísimo. Door alle successen van het voetbalelftal werd Augustí met gemak herkozen in 1973. Agustí werd in het jaar 1977 opgevolgd door Raimon Carrasco.

About The Author