Hoogspringer Germaine Mason Overleden (34)

germaine-mason-overleden

Germaine Mason is op 34-jarige leeftijd overleden bij een motorongeluk. Hij is een geboren Jamaicaanse hoogspringer die in 2008 het zilver veroverde op de Olympische Spelen in Peking. 

Geschiedenis van Germaine Mason

Germaine was een hoogspringer op het hoogste niveau. Hij is van Jamaicaanse afkomst maar heeft een Britse vader waardoor hij ook een Brits paspoort had. Germaine koos ervoor om voor de Britse Atletiekbond uit te komen, en maakte zijn debuut in de Europacup in 2006.

De eerste successen van Germaine werden in het jaar 2000 behaald tijdens de wereldkampioenschappen voor junioren, daar behaalde hij een zilveren medaille. Twee jaar later op hetzelfde toernooi moest hij genoegen nemen met een bronzen medaille. Tijdens de Jamaicaanse kampioenschappen in 2002 won Germaine de gouden medaille. Op de wereldkampioenschappen in Parijs in 2003 behaalde hij een vijfde plaats.

In het jaar 2008 bereikte Germaine zijn hoogtepunt in zijn carrière door op de Olympische Spelen van 2008 in Peking een zilveren medaille te winnen. Hij kwam toen uit voor Groot-Brittannië, met zijn best behaalde poging van 2,34 meter eindigde hij achter de Rus Andrej Silnov, die als enige sporter 2,36 meter behaalde.

 

About The Author