marcel-de-corte-overleden

Oud-aanvaller van Anderlecht Marcel de Corte is op 87-jarige leeftijd overleden. Hij werd met de club Anderlecht in de jaren 50, maar liefst vijf keer kampioen van België.

Geschiedenis van Marcel de Corte

In de jeugd speelde Marcel basketbal op hoog niveau, hij speelde toen voor Hellas Gent. Hierna begon hij te voetballen bij derdeklasser Racing Gent, hier heeft hij drie seizoenen gevoetbald. Hij viel op door als jonge aanvaller een hele goede techniek te hebben, wat belangrijk is voor een topclub. Hij werd dus ook niet voor niks overgehaald om voor Anderlecht te gaan voetballen. Marcel vormde bij Anderlecht een mooi aanvalstrio samen met Jef Mermans en Hippolyte Van den Bosch. In 1951 en 1954 won hij de landstitel met Anderlecht.

Hij besloot om in 1954 te vertrekken naar Congo, wat toen nog een Belgische kolonie was. Hij vond daar een baan in de banksector en voetbalde voor de club uit de hoofdstad van Congo. Marcel raakte alleen ernstig ziek in 1955 en besloot om weer terug te keren naar zijn vaderland België en ging ook weer voor Anderlecht voetballen. Hij speelde daar tot 1959 en won nog drie maal de landstitel met Anderlecht. Hij speelde in zijn voetbalcarrière ook nog drie interlands voor België.

Marcel ging na zijn carrière aan de slag als jeugdtrainer en scout bij Anderlecht. Ook was hij nog actief als hoofdtrainer van KSV Waregem.

About The Author