Michele Scarponi Overleden Bij Verkeersongeluk (37)

michele-scarponi-overleden

Italiaans wielrenner Michele Scarponi is op 37-jarige leeftijd overleden bij een verkeersongeluk. Hij werd vroeg in de ochtend geschept door een busje in zijn woonplaats Filottrano en overleed aan zijn verwondingen. 

Geschiedenis van Michele Scarponi

Michele was een Italiaans wielrenner die een aantal grote prijzen op zijn naam heeft staan. Hij kwam uit voor teams als Lampre en Astana. Hij zou dit jaar nog kopman worden bij team Astana in de Giro omdat de eigenlijke kopman Fabio Aru vanwege een knieblessure de Giro moest laten schieten.

Michele is meerdere malen geschorst geweest vanwege het in contact komen met dopingarts Michele Ferrari. Zo werd hij in 2012 werd hij door zijn team Lampre twee jaar geschorst. Na zijn schorsing ging Michele aan de slag bij het team Astana.

In het jaar 2009 was Michele de beste in de Tirreno-Adriatico. In 2011 boekte hij zijn grootste overwinning als professioneel wielrenner. Hij won het eindklassement van de Giro nadat Contador werd gediskwalificeerd wegens dopinggebruik. In 2011 won Michele ook de ronde van Catalonië en de ronde van de Alpen.

About The Author