Motorcoureur Nicky Hayden Overleden (35)

nicky-hayden-overleden

Amerikaans motorcoureur Nicky Hayden is op 35-jarige leeftijd overleden. Hij overleed in een ziekenhuis in Italië aan zijn verwondingen bij een fietsongeluk. 

Geschiedenis van Nicky Hayden

Nicky had als bijnaam in de motorsport The Kentucky Kid en was een groot coureur in de motorsport. In 2002 toen hij zijn tweede seizoen in de AMA superbike klasse reed, werd hij al kampioen. Nicky was tevens ook de jongste AMA-kampioen ooit.

Direct na het winnen van het AMA-kampioenschap werd Nicky gevraagd om deel te nemen aan het MotoGP team Repsol van Honda. Hij werd teamgenoot van titelverdediger en één van de grootste coureurs aller tijden, Valentino Rossi. In zijn eerste jaar eindigde Nicky op de vijfde plek in het kampioenschap, het jaar erna werd hij derde.

In het jaar 2006 promoveerde Nicky naar eerste rijder binnen het team waardoor hij de beschikking kreeg over het beste materiaal. Hij werd kampioen met vijf punten voorsprong op oud-teamgenoot Valentino Rossi omdat die er na 5 ronde afvloog in de bocht. In het jaar 2009 verhuisde hij naar het team Ducati, maar wist geen hoge ogen meer te ogen in het algemene kampioenschap. Hij behaalde zo af en toe nog het podium.

Voor zijn races gebruikte hij traditioneel het startnummer 69, omdat zijn vader dat ook altijd deed. De twee broers van Nicky zijn ook professioneel motorcoureur, zij heten Tommy en Roger Lee.

About The Author