piet-keizer-overleden

Piet Keizer, één van de grootste Ajax-iconen is op 73-jarige leeftijd overleden. Piet was al enige tijd ziek, hij leed aan longkanker. Het overlijden kwam als een grote schok bij veel mensen, Piet vertelde aan vrijwel niemand dat hij aan de ziekte leed.

Geschiedenis van Piet Keizer

Piet maakte in 1961 zijn debuut in de hoofdmacht voor Ajax tegen Feyenoord, deze ging tevens wel met 1-0 verloren. In maart 1964 leek er een vervroegd einde te komen aan zijn voetbalcarrière omdat hij na een kopduel buiten bewust zijn raakte. In het ziekenhuis bleek dat die een schedelbreuk had opgelopen. Tussen het hersenvlies en de breuk vormde zich een bloedprop en er bestond zelfs even de vrees dat Keizer nooit meer bij bewustzijn zou komen. December 1964 maakte Piet zijn rentree in het voetbal na een succesvolle revalidatie, hij kreeg van de nieuwe coach Rinus Michels rugnummer 11 en werd de vaste linksbuiten in het elftal.

Piet Keizer heeft in totaal 490 wedstrijden gespeeld voor de Amsterdammers, waarvan 365 competitiewedstrijden. Hij scoorde 189 doelpunten en is één van de weinige voetballers die voor één club heeft gespeeld. In de jaren ’70 behaalde Piet zijn grootste successen bij Ajax, waaronder de Europacup 1 die ze drie keer op rij wonnen. Verder won Piet Keizer 6 keer het landskampioenschap, 5 keer de KNVB beker, 2 keer de Uefa Supercup, 2 keer de Intertoto Cup & 1 keer de wereldbeker.

Sinds april 2001 vervulde Piet Keizer een rol als scout binnen Ajax. In maart 2006 werd Keizer benoemd tot technisch adviseur, een functie die hij in februari 2008 gedwongen moest neerleggen. In 2010 werd Piet samen met Sjaak Swart benoemd tot erelid van Ajax. Het jaar erna in 2011 kreeg Piet weer een adviserende rol binnen Ajax. Sinds begin 2014 was hij actief als voetbalmakelaar en vormde hij samen met Peter R. de Vries en diens zoon Royce het bureau PR Sportmanagement BV.

About The Author