Rallyrijder Timo Mäkinen Overleden (79)

De Finse rallyrijder Timo Mäkinen is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was tussen de jaren ’60 en ’70 wereldtop in de rallysport.

Geschiedenis van Timo Mäkinen

Timo was een rallylegende uit Finland die zich tussen de jaren ’60 & ’70 in de wereldtop van de rallysport manifesteerde. In het jaar 1957 maakte hij zijn debuut in de rallysport, en deed in 1959 voor het eerst mee met de Rally van Finland. In de jaren ’60 ging het snel voor Timo, hij werd fabrieksrijder voor BMC, actief Austin-Healey’s en Mini Coopers. In 1964 en 1965 werd  Timo in de Austin-Healey’s tweede tijdens de rally van Engeland (RAC Rally). Timo werd vooral bekend in de jaren ’60 omdat hij de Rally van Monte Carlo op zijn naam wist te schrijven met de Mini Cooper S. De drie jaar daarop (1965-1967) pakte Timo drie zeges in de Rally van de duizend meren, wat voorheen de Rally van Finland werd genoemd.

In de jaren ’70 reed Timo met een Ford Escort waarmee hij drie keer op rij de prestigieuze Rally van Groot-Brittannië (RAC Rally) won. Timo bleef gedurende de jaren ’70 voor het team van Ford rijden, maar reed af en toe ook voor Peugeot, wat vooral langeafstandwedstrijden waren. Dit deed hij overigens ook voor Fiat. In het jaar 1981 zette Timo een punt achter zijn loopbaan.

About The Author