Sylvia Nooij (32) plotseling overleden

3 jaar ago Mitchel Plazier 0

Sylvia Nooij was een Nederlands voetbalster die als verdediger fungeerde. Ze kwam uit voor Ter Leede, ADO Den Haag & speelde in het Nederlands vrouwenelftal. Op 32-jarige leeftijd overleed Sylvia aan de gevolgen van hartritmestoornissen.

Geschiedenis van Sylvia Nooij

Sylvia begon haar voetbalcarrière bij SC Buitenveldert. In 2004 maakte ze de overstap naar Ter Leede, wat in die tijd behoorde tot de top in het vrouwenvoetbal. Bij deze club won de naast de KNVB beker ook het landskampioenschap.

In 2007 stapte Sylvia over naar ADO Den Haag, waar ze in 2011 haar eerste eredivisiedoelpunt maakte. In het seizoen 2011/2012 werd ze landskampioen met ADO Den Haag. Sylvia besloot in 2013 om ADO Den Haag te verlaten en te kiezen voor een maatschappelijke carrière.

Sylvia miste het voetballen zo erg dat ze in 2014 besloot om terug te keren bij ADO Den Haag, waar ze nog een volledig seizoen heeft meegedaan. Ze speelde niet veel dat jaar, ze kwam niet verder dan zes wedstrijden. Hierdoor besloot ze om terug te keren naar haar oude jeugdliefde, SC Buitenveldert.

Tussen 2009 & 2012 kwam Sylvia nog zes keer uit voor het Nederlands Elftal. Hierin wist ze niet te scoren. Ze debuteerde tegen Canada, eindstand was 1-2.

Sylvia Nooij overleed in juli 2017 aan de gevolgen van hartritmestoornissen. Ze won in haar carrière twee keer het landskampioenschap en driemaal de KNVB beker.