Tonny van der Linden (84) overleden

tonny-van-der-linden-overleden

Tonny van der Linden was een Nederlands voetballer die in de jaren ’50 & ’60 uitblonk als spits bij DOS, een van de voorgangers van FC Utrecht. Ook speelde hij in totaal 24 interlands voor het Nederlands elftal. Hij was geruime tijd ziek.

Geschiedenis van Tonny van der Linden

Tonny van der Linden maakte op 2 september 1956 het eerste eredivisiedoelpunt sinds de start van het betaalde voetbal tegen Sparta Rotterdam. In 1958 leidde hij DOS naar het kampioenschap door in de wedstrijden tegen Enschede de winnende goal te maken. Datzelfde seizoen maakte hij in totaal 27 goals in 32 wedstrijden.

Tonny scoorde in zijn loopbaan maar liefst 208 keer voor DOS. Hij speelde daar 12 seizoenen in totaal. Zijn laatste seizoenen speelde hij in het shirt van Elinkwijk.

Tussen 1957 en 1963 kwam Van der Linden 24 keer uit voor het Nederlands elftal. Hierin maakte hij 17 doelpunten. Zijn eerste interland was tegen Spanje, in Bernabéu. Zijn laatste interland was tegen Luxemburg. Het absolute hoogtepunt in het shirt van het Nederlands elftal was tegen Bulgarije. In het Olympisch stadion scoorde Tonny van der Linden maar liefst drie keer waardoor Oranje won met 4-2.

About The Author