Veendam-icoon Henk Nienhuis overleden (75)

henk-nienhuis-overleden

Henk Nienhuis is op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn gezondheid ging de laatste jaren enorm achteruit, en overleed na een lang ziekbed in Nieuw-Buinen.

Geschiedenis van Henk Nienhuis

Henk was een Nederlandse profvoetballer en voetbaltrainer in zijn leven. Hij kwam tussen het jaar 1963 en 1973 uit voor SC Veendam als middenvelder. Een week voordat Henk zou gaan uitkomen voor jong Oranje, liep hij een ernstige blessure op, waardoor hij een jaar lang moest revalideren.

Na zijn carrière als voetballer ging Henk aan de slag als voetbaltrainer. Hij begon als trainer bij VV Nieuw-Buinen, en later werd hij assistent bij FC Groningen. In het jaar 1984 werd Henk hoofdtrainer bij SC Veendam. In 1986 en 1988 promoveerde Veendam naar het hoogste niveau in Nederland, dat duurde overigens maar één seizoen dat ze speelden op het hoogste niveau.

Henk is ook een tijd directeur geweest bij SC Veendam en FC Groningen. In het jaar 2000 werd Henk benoemd tot Orde van Oranje Nassau vanwege zijn verdiensten in de voetballerij. Overigens was Henk ook zaakwaarnemer van spits Bas Dost.

About The Author