Voormalig Engels Bondscoach Graham Taylor (72) Overleden

graham-taylor-overleden

Graham Taylor is op 72-jarige leeftijd overleden. De oud-profvoetballer en voetbaltrainer is overleden aan een hartaanval. 

Geschiedenis van Graham Taylor

Graham was tussen 1962 en 1972 profvoetballer en stond onder contract bij Grimsby Town en Lincoln City. Na zijn voetbalcarrière besloot Graham om voetbaltrainer te worden. Hij startte zijn trainerscarrière bij Lincoln City waar hij na drie seizoenen kampioen werd in de vierde divisie. In 1977 werd Graham aangesteld als trainer bij het veelbelovende Watford, Watford was zo veelbelovend omdat het net was overgenomen door Elton John. Watford wat toen nog in de vierde divisie uitkwam, zat na vijf seizoenen onder leiding van Graham in de hoogste divisie. In het eerste seizoen in de hoogste divisie werd Watford zelfs tweede achter Liverpool. In 1984 won het de FA Cup, de grootste bekerprijs in Engeland. Na tien jaar trainerschap werd Graham aangesteld als trainer bij Aston Villa.

In 1990 werd Graham Taylor aangesteld als bondscoach van het nationale elftal van Engeland. Op het EK in 1992 kwam Engeland onder zijn leiding niet verder dan de groepsfase. Hij werd in 1994 ontslagen omdat hij verantwoordelijk was voor het niet behalen van het WK in de Verenigde Staten.

Na zijn periode als bondscoach is hij aangesteld als trainer van Wolverhampton. Dat duurde echter ook maar een jaar, waarna hij terugkeerde naar Watford. Hij eindigde zijn trainerscarrière bij Aston Villa in 2003. Graham Taylor is nog wel in de periode van 2009 tot 2012 voorzitter geweest van de club Watford.

About The Author