Spelshowbedenker Chuck Barris Overleden (87)

chuck-barris-overleden

Spelshowbedenker Chuck Barris is op 87-jarige leeftijd overleden. Hij bedacht vanaf de jaren ’60 veel populaire spelprogramma’s zoals The Dating Game, waar het programma Op Goed Geluk met Carry Tefsen op gebaseerd was.

Geschiedenis van Chuck Barris

Chuck bedacht vanaf die jaren zestig een heleboel populaire spelprogramma’s zoals The Dating Game, wat gebaseerd was op het Nederlandse programma Op Goed Geluk met Carry Tefsen. Hij bedacht ook The Newlywed Show, dat was een show met pasgetrouwde stellen in de hoofdrol. The Gong Show bedacht hij ook, dat was een Amerikaanse talentshow waarbij amateurs optraden voor een jury die door middel van een gong het optreden konden stoppen. The Gong Show was erg populair in Amerika maar werd tot 1978 uitgezonden nadat critici het programma hadden verweten te grof te zijn.

Chuck was een alleskunner. Hij bedacht goede televisie programma’s en presenteerde soms ook, na deze werkzaamheden was hij ook een succesvolle schrijver. Hij schreef het het popnummer Palisades Park wat gezongen werd door Freddy Cannon. Veel elementen van de shows van Chuck zijn nog steeds te zien in huidige televisieprogramma’s, zoals in het programma Idols.

About The Author