Computerwetenschapper Robert Taylor Overleden (85)

robert-taylor-overleden

De Amerikaanse computerwetenschapper Robert Taylor is op 85-jarige leeftijd overleden. Robert was één van de grondleggers van de moderne computers. 

Geschiedenis van Robert Taylor

Robert werkte vanaf 1962 voor de NASA. Hij kwam in contact met meerdere computerwetenschappers zoals J.C.R. Licklider en Douglas Engelbart. Robert zorgde ervoor dat de opleiding van Douglas Engelbart werd gefinancierd om onderzoek te doen naar de mogelijkheden van de interactie tussen computers en mensen. Deze studie leidde tot de ontwikkeling van de computermuis.

In het jaar 1965 ging Robert werken voor het Advanced Research Projects Agency (ARPA), waar hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van het ARPANET. Dit was het eerste operationele computernetwerk en is de voorloper van het internet geweest. In het jaar 1970 trad Robert in dienst van Xerox, hier werkte hij mee aan de ontwikkeling van de Xerox Alto met de eerste grafische gebruikersomgeving en Ethernet. Hij heeft ook nog dertien jaar voor Digital Equipment Corporation (DEC) gewerkt.

Robert kreeg in 1999 een onderscheiding National Medal of Technology and Innovation, voor het leiderschap bij de ontwikkeling van vele moderne computerwetenschappen. In 2004 kreeg hij samen met een aantal voormalige Xerox collega’s de Charles Stark Draper Prize voor zijn werk aan de Xerox Alto.

About The Author